E-learning Eerste hulp Opleiding (EHBO) Oranje kruis

Met het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis bent u in staat op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen. Op uw werk, op straat, maar ook thuis.

Hoe reanimeer je? Hoe gebruik je een AED? Wat doe je bij brandwonden? Wat doe je bij een actieve bloeding? Je leert dit en nog veel meer tijdens de cursus Diploma Eerste Hulp van KF Opleidingen. 

Er kunnen overal ongelukken gebeuren, op het werk, thuis of op straat. Denk aan beroerte, vallen, vergiftiging en verbranding. Door het volgen van de cursus Diploma Eerste Hulp leer je op juiste wijze Eerste Hulp te verlenen aan het slachtoffer.

Wie kan de cursus Diploma Eerste Hulp volgen?

De cursus Diploma Eerste Hulp is voor iedereen die uitgebreid wil leren over het verlenen van eerste hulp aan volwassenen én kinderen. De cursus Diploma Eerste Hulp is ook geschikt voor als je wilt werken in de beveiliging, als ambulancechauffeur of als vrijwilliger bij de plaatselijke EHBO-vereniging. Tip: volg de cursus met een partner, vriend of collega.

Inhoud van de EHBO-cursus Diploma Eerste Hulp

De cursus Diploma Eerste Hulp bestaat uit 8 tot 10 uur online leren en 16 uur praktijktraining. De onlinecursus bestaat uit de volgende modulen: De eerste schakel in de hulpverleningsketen; Het menselijk lichaam; Niet-spoedeisende Eerste Hulp; Spoedeisende Eerste Hulp.

Online theorie

Tijdens de online cursus word je voorbereid op de meest voorkomende ongelukken, het gebruik van de AED, reanimatie en andere eerste hulp handelingen. 

Je bereidt je online voor op de praktijktraining, door gebruik te maken van onze interactieve les-, oefen- en toetsingsprogramma. De lesstof is onderverdeeld in hoofdstukken. Kleurenillustraties, films en helder taalgebruik maken de leerstof extra toegankelijk. Zodra de praktijksituaties worden uitgelegd via filmpjes en foto's wordt gebruik gemaakt van professionele LOTUS. (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers).

Als alle hoofd- en subhoofdstukken zijn doorgelezen is er een volledig theorie-examen te maken. Je moet 70% goed hebben om een voldoende te halen. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen. Na het maken van het theorie-examen is het aantal goed beantwoorde vragen te zien en welke antwoorden fout zijn. 

Je wordt toegelaten tot het praktijkdeel van de cursus als het theorie-examen is gehaald. 
Dit certificaat dient uitgeprint of digitaal op je mobiel getoond te worden tijdens de praktijkdag.

Je kan in je eigen tijd de e-learning volgen en je hoeft het niet in één dag te lezen. 
Je kunt elke keer de inlog link weer gebruiken om terug te keren in jou digitaal boek.

Een digitaal boek blijft 11 maanden in te zien en te gebruiken!

Praktijktraining: Twee dagen van 08.30 uur tot 16.30 uur

In de praktijktraining laat een EHBO-instructeur en een LOTUS-slachtoffer zien hoe alle eerste hulp handelingen moeten worden toegepast in de praktijk. Samen met je medecursisten ga je deze EHBO-handelingen oefenen. Hiermee word je voorbereid op het examen van Het Oranje Kruis.

Onafhankelijk examen

De laatste 3 uur van de cursus bestaat uit het onafhankelijke examen afgenomen door twee examinatoren van Het Oranje Kruis. Elke examinator heeft hulp van een LOTUS-slachtoffer. Tijdens het examen wordt getoetst of jij in iedere situatie EHBO kan verlenen. Dit conform de eindtermen van Het Oranje Kruis.

Het Oranje Kruis Diploma

Ben je geslaagd voor je examen? Dan ontvang je digitaal het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis. Dit diploma geeft aan dat jouw EHBO-kennis en -vaardigheden voldoen aan de eisen van Het Oranje Kruis. Het diploma is twee jaar geldig en is gemakkelijk te verlengen met een herhalingscursus.

Om de geldigheid van uw EHBO-diploma te behouden, moet u elk jaar deelnemen aan een herhalingscursus EHBO. Uw kennis en vaardigheden worden op een praktische manier opgefrist, zodat u weer volledig inzetbaar bent als EHBO-er.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een EHBO-cursus geheel of gedeeltelijk. 
Voor een compleet overzicht van de vergoedingen kijkt u op de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Na het inschrijven en het betalen van de cursus, kunt u de factuur bij uw zorgverzekeraar declareren.

Catering:

Bij de cursussen die op de locaties van KF Opleidingen gehouden worden verzorgen wij ook de catering zoals koffie/thee en bij een dagcursus tevens een uitgebreide lunch.

Bij cursussen op een andere locatie dan die van KF Opleidingen dient de opdrachtgever zelf zorg te dragen voor de catering. 

Praktische informatie:

  • Wij werken uitsluitend met een maximale groepsgrootte van 12 cursisten.

  • Door onze groepen niet te groot te maken is het mogelijk om alle cursisten voldoende aandacht te geven en controle uit te oefenen op de verschillende praktische handelingen.

  • Deelnemers volgen de opleiding voor eigen risico en vrijwaren KF Opleidingen en de instructeurs van elke vorm van aansprakelijkheid.


 

inlc. BTW Schrijf je nu in!
           

Contact